Csípős szélesmetélt vörösbabbal

Csípős szélesmetélt vörösbabbal

Nyomtatás

Hozzávalók:
1 csomag gluténmentes szélesmetélt
2 dl paradicsompüré
1 kávéskanál chili pehely
1 dl dl extra szűz olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1/2 doboz konzerv vörösbab
5-6 szem szárított paradicsom
1 pici fej vöröshagyma 
5 dkg csípős kolbász
1 evőkanál balzsamecet
só, bors, friss kakukkfű

A kolbászt vágd nagyon apró kockákra, csakúgy, mint a vöröshagymát és a fokhagymát. A szárított paradicsomból 2 szemet szintén vágj apróbb darabokra, a többit pedig a paradicsompürével és a balzsamecettel együtt turmixoljuk simára. Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és tedd bele a felapított hagymát, fokhagymát, kolbászt és a chili paprika pelyhet. Keverd át néhányszor, enyhén pirítsd meg, majd add hozzá a vörösbabot is. Néhány percig pirítsd át együtt folyamatosan kevergetve, majd add hozzá a paradicsompürét. Sózd, borsozd ízlés szerint és szórd bele a friss kakukkfüvet.  Közben lobogó sós vízben főzd ki a szélesmetéltet. Ha elkészült, szűrd le és a forró tésztát add a szószhoz. Keverd össze és tálalhatod is. Fenyőmagot vagy parmezánt is szórhatsz a tetejére. 

Címkék: , , ,