Kéksajtos spenótsaláta grillezett csirkemellel

Kéksajtos spenótsaláta grillezett csirkemellel

Nyomtatás

Hozzávalók:
20 dkg csirkemell
1 ek. magos mustár
1 ek. balzsamecet
3 marék friss spenótlevél
10 szem koktélparacsicsom
1/2 kígyóuborka
5 dkg kéksajt 
kevés napraforgómag, esetleg kesudió
0,5 dl olíva olaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors

 A csirkemellet vágd vékony szeletekre. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, sózd, borsozd majd kend be vele a csirkemell szeleteket. Tedd a csirkét a grillrácsra, de serpenyőben is megfelel. Ízlés szerint még sózd és borsozd és süsd át puhára. A mustárt keverd össze balzsamecettel egy kis tálkában. A koktélparadicsomot vágd félbe, az uborkát pedig szeleteld fel. Egy nagyobb salátástálban óvatosan keverd össze a spenótlevelet, paradicsomot, uborkát és morzsold hozzá a kéksajtot. Ebből a salátakeverékből helyezz egy adagot tányérra, locsold meg a balzsamecetes öntettel, helyezd rá a grillezett csirkemelleket és szórj rá egy kevés napraforgómagot és kesudiót. 

Címkék: ,