Pikáns csirkeszárnyak gluténmentes lepénnyel és salátával

Pikáns csirkeszárnyak gluténmentes lepénnyel és salátával

Nyomtatás

Hozzávalók:

8 db csirkeszárny
2 dl paradicsompüré
1 dl extra szűz olíva olaj
1 tk. chili pehely (szárított chilipaprika töret)
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 tk. só
1 kk. őrölt bors
3 ek. méz 
1 tojás
3 ek. burgonyapehely
10 ek. gluténmentes kenyérliszt keverék
1 csomag kevert saláta
víz

A paradicsompürét az olíva olajjal és a mézzel keverd össze. Add hozzá a sót, borsot, zúzott fokhagymát és a chili pelyhet. Miután alaposan összekeverted, mártsd bele a csirkeszárnyakat és egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetsd őket. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. fél óráig sütsd, amíg ropogósra nem pirul, belül pedig megpuhul. Eközben keverd össze egy tálban a kenyérlisztet a burgonyapehellyel, add hozzá a tojást és kb. 1,5 dl vizet. Alaposan gyúrd össze, szükség szerint adj hozzá még egy kevés vizet, hogy lágy, lapítható tésztát kapj. Beolajozott kézzel lapíts belőle 2 kb. fél cm vastag lepényt, amit egyből helyezz egy serpenyőbe. Lassú tűzön kezd el pirítani. Figyelj arra, hogy a belseje puha maradjon, a külseje pedig ne égjen oda. Gyakran forgatsd meg a serpenyőben, hogy mindkét oldala ugyanúgy átsüljön. Ha elkészült tedd félre, később erre fektetsd az elkészült csirkeszárnyakat, így a szaft fogja megfűszerezni a lepényt. Friss kevert salátával tálald, bármilyen saláta lehet, ami a kedvenced.

Címkék: ,