Pikáns csirkeszárnyak gluténmentes lepénnyel és salátával

    Pikáns csirkeszárnyak gluténmentes lepénnyel és salátával

    Hozzávalók:

    8 db csirkeszárny
    2 dl paradicsompüré
    1 dl extra szűz olíva olaj
    1 tk. chili pehely (szárított chilipaprika töret)
    2 gerezd zúzott fokhagyma
    2 tk. só
    1 kk. őrölt bors
    3 ek. méz 
    1 tojás
    3 ek. burgonyapehely
    10 ek. gluténmentes kenyérliszt keverék
    1 csomag kevert saláta
    víz

    A paradicsompürét az olíva olajjal és a mézzel keverd össze. Add hozzá a sót, borsot, zúzott fokhagymát és a chili pelyhet. Miután alaposan összekeverted, mártsd bele a csirkeszárnyakat és egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetsd őket. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. fél óráig sütsd, amíg ropogósra nem pirul, belül pedig megpuhul. Eközben keverd össze egy tálban a kenyérlisztet a burgonyapehellyel, add hozzá a tojást és kb. 1,5 dl vizet. Alaposan gyúrd össze, szükség szerint adj hozzá még egy kevés vizet, hogy lágy, lapítható tésztát kapj. Beolajozott kézzel lapíts belőle 2 kb. fél cm vastag lepényt, amit egyből helyezz egy serpenyőbe. Lassú tűzön kezd el pirítani. Figyelj arra, hogy a belseje puha maradjon, a külseje pedig ne égjen oda. Gyakran forgatsd meg a serpenyőben, hogy mindkét oldala ugyanúgy átsüljön. Ha elkészült tedd félre, később erre fektetsd az elkészült csirkeszárnyakat, így a szaft fogja megfűszerezni a lepényt. Friss kevert salátával tálald, bármilyen saláta lehet, ami a kedvenced.

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube