Szójás - mézes sertésszűz guacamoléval

Szójás - mézes sertésszűz guacamoléval

Nyomtatás

Hozzávalók:
40 dkg sertés szűzpecsenye
2 dl gluténmentes szójaszósz
2 tk. mustár
5 evőkanál méz
2 tk. mustár
1 paradicsom
1 dl tejszín
2 avokádó
só, bors, chili, olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csomag sós tortilla chips

 A szójaszószt keverjük össze a mézzel, mustárral és adjunk hozzá egy kevés chilit, sót, borsot ízlés szerint. Forgassuk bele húst és felhevített serpenyőben süssük addig amíg ropogós kérget kap. Ezután tegyük át egy tűzálló tálba és 200 fokon előmelegített sütőben süssük további 30 percig. Időközben locsoljuk meg a szósszal vagy kevés zsiradékkal, hogy ne száradjon ki.

Az avokádót pucoljuk meg, villával törjük össze, adhatunk hozzá pár csepp citromlevet, hogy ne barnuljon meg. A paradicsomot apró kockákra vágom és hozzáadom az avokádóhoz, a tejszínnel együtt. Sózom, borsozom és hozzáadom a zúzott fokhagymát is. Ez egy gyors és egyszerű változata a guacamolénak. Ehhez is adhatunk kevés chilit. Ha a hús megsült, éles késsel, vékony csíkokra szeleteljük. Végül egy tányérra halmozunk mindent, teszünk mellé ropogtatnivalónak egy kevés gluténmentes tortilla chipset. 

Címkék: ,