Juhtúrós zöldség

Tepsiben sült juhtúrós zöldségkavalkád

Nyomtatás

Hozzávalók:
2 közepes szem burgonya
1 nagyobb fej karalábé
3 marék friss brokkolirózsa
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb fej lilahagyma
4 evőkanál tápiókaliszt
10 dkg juhtúró
1 kávéskanál só, kevés bors
3 dl növényi tej vagy sima tej
5 dkg reszelt gouda sajt
kevés vaj vagy kókuszzsír az edény kikenéséhez


 A tejhez hozzáadjuk a tápiókalisztet, a sót a borsot és a zúzott fokhagymát. Az egészet simára keverjük, majd belemorzsoljuk a friss juhtúrót. A burgonyát, a karalábét és a lilahagymát hámozzuk meg. A burgonyát vágjuk karikákra, a lilahagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük fel a karalábét pedig daraboljuk kisebb kockákra. A brokkolirózsákat alaposan mossuk meg. Egy kisebb tűzálló tepsit vajazzunk jól ki, majd vegyesen szórjuk bele az összedarabolt zöldségeket. Ezután egyenletesen öntsük rá a juhturós szószt és a tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal. Fedjük le alufóliával és tegyük a sütőbe 20 percre, 200 fokon. Ezután vegyük le róla az alufóliát és süssük/pirítsuk további 10 percig. 

Címkék: ,