Juhtúrós zöldség

    Tepsiben sült juhtúrós zöldségkavalkád

    Hozzávalók:
    2 közepes szem burgonya
    1 nagyobb fej karalábé
    3 marék friss brokkolirózsa
    2 gerezd zúzott fokhagyma
    1 nagyobb fej lilahagyma
    4 evőkanál tápiókaliszt
    10 dkg juhtúró
    1 kávéskanál só, kevés bors
    3 dl növényi tej vagy sima tej
    5 dkg reszelt gouda sajt
    kevés vaj vagy kókuszzsír az edény kikenéséhez


     A tejhez hozzáadjuk a tápiókalisztet, a sót a borsot és a zúzott fokhagymát. Az egészet simára keverjük, majd belemorzsoljuk a friss juhtúrót. A burgonyát, a karalábét és a lilahagymát hámozzuk meg. A burgonyát vágjuk karikákra, a lilahagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük fel a karalábét pedig daraboljuk kisebb kockákra. A brokkolirózsákat alaposan mossuk meg. Egy kisebb tűzálló tepsit vajazzunk jól ki, majd vegyesen szórjuk bele az összedarabolt zöldségeket. Ezután egyenletesen öntsük rá a juhturós szószt és a tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal. Fedjük le alufóliával és tegyük a sütőbe 20 percre, 200 fokon. Ezután vegyük le róla az alufóliát és süssük/pirítsuk további 10 percig. 

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube