Hasselback burgonya

    Hasselback burgonya többféle mártogatóssal

    Hozzávalók:

    10 db nagyobb méretű sárga burgonya, kevés olíva olaj

    Fokhagymás-snidlinges diphez:
    2 dl tejföl
    1 gerezd zúzott fokhagyma
    1 kisebb csokor snidling
    só, bors

    Tejszínes-sajtkrémes-baconos diphez:
    1 dl rizstejszín
    3 evőkanál natúr sajtkrém
    5 dkg kockázott bacon (pirítva)
    só, bors

    Füstölt sajtos-ajváros diphez:
    1 dl rizstejszín
    3 evőkanál reszelt füstölt sajt
    5 evőkanál ajvár
    csipet só, bors

     A hasselback burgonya elkészítésének trükkje abban rejlik, hogy viszonylag nagyobb méretű burgonyákat választunk hozzá, mert ezeket jobban lehet szeletelni. Tedd a nyers burgonyát egy vágódeszkára, úgy a két hosszabb oldalához a burgonyának egy-egy fakanált teszel. Gyakorlatilag két fa nyél közé szorítod a zöldséget, ezzel megelőzöd, hogy teljesen átszaladjon a kés a burgonyán és félbevágja. Ezután egy éles késsel szeleteld végig a burgonyát, nagyjából 1-2 mm vastagságúra, úgy, hogy egyben maradjon a burgonya. Tedd egy nagyobb tepsibe az összeset, alaposan sózd meg őket és locsold meg kevés olívaolajjal. A tepsi aljára önthetsz egy deci vizet is, így gyorsabban megpárolódik. Fedd le alufóliával és tedd a sütőbe fél órára, 150 fokon. Ezután vedd le az alufóliát és pirítsd még a tetejét. 

    A mártogatósokhoz csupán össze kell keverned a hozzávalókat és bátran kanalazhatsz belőle a sült hasselback burgonyák tetejére. Friss rukkola salátával tálalhatod.

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK

    gluttube