Csirkemell pogácsa cukkiniköntösben

Csirkemell pogácsa cukkiniköntösben

Nyomtatás

Hozzávalók:
1 egész csirkemell filé
2 közepes cukkini 
1,5 dl extra szűz olíva olaj
6 gerezd fokhagyma
1 kisebb csokor friss petrezselyem
3 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
1 kávéskanál frissen őrölt színesbors
3 teáskanál só


 A fokhagymagerezdeket 1 dl olívaolajjal és a megmosott petrezselyemzölddel együtt tedd konyhai aprítógépbe és turmixold össze enyhén darabosra. A csirkemellet vágd kisebb kockákra és tedd bele a petrezselymes fokhagymás olajba az aprítógépbe. Még így nyersen turmixold le a húst amennyire simára csak lehet. Vedd ki a masszát egy tálba, add hozzá a gluténmentes zsemlemorzsát, a sót és a borsot. Alaposan keverd össze és vizes kézzel formázz belőle közepes nagyságú, lapos húspogácsákat. Hevítsd fel egy serpenyőben egy -két teáskanálnyi olívaolajat és sütsd át a húspogácsákat úgy, hogy mindkét oldaluk kapjon kérget és a belsejük se maradjon nyers. A cukkinikből konyhai hámozóval vagy késsel vágj hosszában nagyon vékony csíkokat. Enyhén sózd meg a cukkiniszeleteket majd csomagold bele az enyhén átsült húspogácsákat. Ezután a cukkinibe csomagolt húsokat tedd vissza a serpenyőbe és pirítsd néhány percig, amíg a cukkini kissé megpuhul és megpirul. Ezután már tálalhatod is!

Címkék: ,