Medvehagymás csirkemell

Medvehagymás csirkemell quinoás kölessel

Nyomtatás

Hozzávalók:
2 egész csirkemell filé
1 nagy csokor medvehagyma 
2 dl extra szűz olíva olaj
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb bögrényi quinoa (kb. 1,5 dl)
1 kisebb bögrényi köles (kb. 1,5 dl)
1 kávéskanál frissen őrölt színesbors
5 teáskanál só
1 evőkanál fenyőmag

 A csirkemelleket vágd félbe majd alaposan sózd és borsozd meg. Egy kevés olívaolajon, magas hőfokon sütsd át a csirkemelleket addig amíg szép piros kérget nem kap. Ezután önts alá egy centinyi vizet, dobd bele a két a gerezd fokhagymát és fedő alatt, közepes lángon párold fél órán át. A vizet folyamatosan pótold közben. A quinoát és a kölest enyhén sós vízben főzd ki. Ha elkészült szűrd le és keverd össze kevés olíva olajjal, hogy ne tapadjon össze. A fenyőmagot konyhai aprítógépben daráld finomra 1 dl olívaolajjal. A medvehagymát vágd csíkokra, aprítsd fel és tedd egy serpenyőbe. Enyhén sózd meg és add hozzá a fenyőmagos olívaolajat. 

Kezdd el pirítani pár percig, amíg a medvehagyma összeesik. Kicsit még sózd és borsozd. Ha a csirkemellek megpuhultak hagyd hogy ismét lesüljön picit és kanalazz a tetejükre a medvehagymás olajból. Főtt quinoás kölessel tálald, ehhez is keverj nyugodtan a medvehagymás olajból.

Címkék: ,