Medvehagymás csirkemell

    Medvehagymás csirkemell quinoás kölessel

    Hozzávalók:
    2 egész csirkemell filé
    1 nagy csokor medvehagyma 
    2 dl extra szűz olíva olaj
    2 gerezd fokhagyma
    1 kisebb bögrényi quinoa (kb. 1,5 dl)
    1 kisebb bögrényi köles (kb. 1,5 dl)
    1 kávéskanál frissen őrölt színesbors
    5 teáskanál só
    1 evőkanál fenyőmag

     A csirkemelleket vágd félbe majd alaposan sózd és borsozd meg. Egy kevés olívaolajon, magas hőfokon sütsd át a csirkemelleket addig amíg szép piros kérget nem kap. Ezután önts alá egy centinyi vizet, dobd bele a két a gerezd fokhagymát és fedő alatt, közepes lángon párold fél órán át. A vizet folyamatosan pótold közben. A quinoát és a kölest enyhén sós vízben főzd ki. Ha elkészült szűrd le és keverd össze kevés olíva olajjal, hogy ne tapadjon össze. A fenyőmagot konyhai aprítógépben daráld finomra 1 dl olívaolajjal. A medvehagymát vágd csíkokra, aprítsd fel és tedd egy serpenyőbe. Enyhén sózd meg és add hozzá a fenyőmagos olívaolajat. 

    Kezdd el pirítani pár percig, amíg a medvehagyma összeesik. Kicsit még sózd és borsozd. Ha a csirkemellek megpuhultak hagyd hogy ismét lesüljön picit és kanalazz a tetejükre a medvehagymás olajból. Főtt quinoás kölessel tálald, ehhez is keverj nyugodtan a medvehagymás olajból.

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube