Hozzávalók:
6 db alsó csirkecomb
2 szál fehérrépa
1 szál póréhagyma
4 szál sárgarépa
2 szem burgonya
8-10 kelbimbó
1,5 víz
2 evőkanál szezámmag
6 szelet bacon
5 evőkanál extra szűz olívaolaj
só, bors
2 szál friss rozmaringág
A zöldségeket hámozzuk/pucoljuk meg,, karikázzuk fel és szórjuk egy magasabb falú tepsibe. Locsoljuk meg az olívaolajjal, alaposan sózzuk, borsozzuk és jól keverjük össze. A csirkecombokat enyhén sózzuk, borsozzuk majd tekerjük mindegyiket egy-egy szelet baconbe. Helyezzük őket a zöldségágyra, öntsük fel a vízzel és tegyük rá a rozmaringágakat. Fedjük le alufóliával és tegyük 200 fokos sütőbe 40 percre. Ezután vegyük le az alufóliát és pirítsuk további 15 percig. Kitűnő vacsora nemcsak hétvégékre!