Diós-camambertes pulykatekercs

Diós-camambertes pulykatekercs, körtés hajdinával

Nyomtatás

Hozzávalók:
1 nagyobb szelet pulykamell filé (kb. 20 dkg)
15 dkg hajdina
1 hámozott körte
1 hámozott alma
1 marék dióbél
10 dkg camambert sajt
4 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
2 evőkanál szezámmag
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
só, bors
alufólia a sütéshez
 

 A pulykamellet sima felületű húsklopfolóval egészen vékonyra klopfoljuk, folpack alatt. Csaknem fél cm vékonyra. Ezután sózzuk, borsozzuk. Szeleteljük vékonyra a camambert sajtot és helyezzük a pulykamellre. A diót késsel daraboljuk fel durvára, de ne daráljuk le. Szórjuk a sajtra és óvatosan tekerjük fel a pulykát. Egy tepsit béleljünk ki alufóliával, és locsoljuk meg az olívaolajjal. Szórjuk szét rajta egyenletesen a gluténmentes zsemlemorzsát és a szezámmagot. Ezután helyezzük rá a pulykatekercset és lassan forgassuk meg a zsemlemorzsás olajban. Zárjuk össze jól az alufóliát úgy, hogy szorosan belecsomagoljuk a pulykamell tekercset. Tegyük a sütőbe 20 percre, 220 fokon. Ezalatt főzzük ki enyhén sós vízben a hajdinát és vágjuk apró kockákra a körtét és az almát. A főtt hajdinát keverjük össze a felkockázott gyümölcsökkel. A pulykamellet csomagoljuk ki az alufóliából és óvatosan szeleteljük fel és a körtés hajdinával tálaljuk. A recept elkészítését megnézheted videón is itt!

Címkék: ,