Göngyölt pulyka

Göngyölt pulyka, hagyma chutney-val és édesburgonya pürével

Nyomtatás

Hozzávalók:
20 dkg pulykamell
2 közepes édesburgonya
3 közepes fej vöröshagyma
1 marék friss vagy fagyasztott spenótlevél
8-10 csík szeletelt bacon
2 evőkanál vörösborecet
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál méz
só, bors

 A pulykamellet vágd vékonyan hosszában ketté, úgy hogy 2 szeletet kapj. A szeleteket folpack alatt klopfold fél cm vékonyra. A kész van, vedd le a folpackot róla, sózd és borsozd meg alaposan, majd helyezd rá a spenótleveleket. Ezután szorosan tekerd fel a húst és kívülről pedig tekerd körbe a szeletelt baconnel. Tedd egy tűzálló tepsibe, és locsold meg egy kevés olíva olajjal, majd fedd le alufóliával. Ezután 25 percre tedd a sütőbe és párold alufólia alatt 200 fokon. Ezalatt készítsd el a köretet. A hagymákat vágd kockára és a kevés olívaolajon kezdd el üvegesre párolni. Az édesburgonyákat hámozd meg, aprítsd fel kissebb darabokra. Tegyél szilikonos sütőpapírt egy tepsibe és szórd rá a feldarabolt édesburgonyákat. Locsold meg egy kevés olívaolajjal, enyhén sózd, borsozd majd alufóliával lefedve ezt is tedd a sütőbe párolódni 15 percig.  Ha ha hagyma üvegesre puhult, add hozzá a balzsamecetet és a vörösborecetet és a mézet. Enyhén sózd, borsozd majd pár perc múlva vedd le a tűzről. Ha burgonya megpuhult, krumplinyomóval törd össze, és keverd krémesre. Ha szükséges adhatsz hozzá még egy kevés olívaolajat. Ezalatt a hús is elkészült, vedd le az alufóliát a tepsiről és 5 percig pirítsd még a sütőben. Mindenből szedj a tányérra és a pulyka tepsijéből adhatsz hozzá egy kevés pecsenyelevet tálaláskor. 

Címkék: ,