Pácolt thai csirkenyárs

Pácolt thai csirkenyárs

Nyomtatás

Hozzávalók:
20 dkg csirkemell
1/2 konzerv kókusztejszín
1 tasak (50 g) thai piros fűszerpaszta vagy curry paszta
1/2 marék friss korianderlevél
2 evőkanál paradicsompüré
só, bors

 A csirkemellet vágd vékony szeletekre, csíkokra. A piros curry pasztához (nagyobb boltokban kapható kész fűszerkeverék) lassanként adagolva keverd hozzá a kókusztejszínt és a paradicsompürét. A csirkemell csíkokat keverd össze a páccal és hagyd egy éjszakát a hűtőben. Másnap húzd bambuszpálcikára vagy nyársra a húsokat és tedd őket egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe. Először alufólia alatt párold puhára 20-25 percig, 200 fokon. Ezután vedd le az alufóliát és hagyd további 10 percet pirulni. Párolt rizzsel, salátával tálald és szórd meg a tetejét friss korianderlevéllel vagy vágott snidlinggel. 

Címkék: ,