Hal currys bundában, salátával

Hal currys bundában, salátával

Nyomtatás

Hozzávalók:
4 kisebb szelet  tőkehalfilé
2 tk. currypor
4 ek. csicseriborsóliszt
2 ek. szezámmag
1 tojás
1/2 dl szóda vagy szénsavas víz
só, bors
2 tk. mustár
1 tk. barnacukor
1/2 dl extra szűz olívaolaj
10 dkg kockára vágott uborka
10 dkg kockára vágott paradicsom
10 dkg kockára vágott retek
2 szál újhagyma felkarikázva
zsiradék a sütéshez

A tojást összekeverjük a 2 teáskanál curryporral, a 4 evőkanál csicseriborsóliszttel. Felöntjük a szódával és hozzáadjuk a 2 evőkanál szezámmagot. Sózzuk, borsozzuk majd belemártjuk a halfiléket és pár perc alatt forró zsiradékban ropogósra sütjük. A salátához egy tálban simára keverjük a mustárt a barnacukorral, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük az olívaolajat. Beletesszük a paradicsomot, uborkát, újhagymát és retket. Az egészet összekeverjük és a ropogósra sült halszeletekkel tálaljuk. Az elkészítését videón is megnézheted itt! 

Címkék: , , ,