Parmezános halpogácsa

Parmezános halpogácsa

Nyomtatás

Hozzávalók:
2 szelet tilápiafilé
1 egész tojás
4 ek. rizsliszt
4 ek. gluténmentes zsemlemorzsa
4 ek. reszelt parmezán
1 csokor friss petrezselyem
1 dl víz
só, bors
1,5 dl extra szűz olívaolaj

 A tilápiafiléket, sózzuk, borsozzuk, majd felhevített serpenyőben kevés olívaolajon 5 perc alatt fehérre sütjük. Ezután egy nagyobb tálban, kézzel apró darabokra szedjük az elősütött halfilét. Hozzáadjuk az egész tojást, a 4 evőkanál rizslisztet, 4 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsát és 4 evőkanál reszelt parmezánt.  A friss petrezselymet felaprítjuk és belekeverjük azt is. Adunk hozzá 1 dl vizet, sózzuk, borsozzuk és alaposan összedolgozzuk. A kapott masszából közepes pogácsákat formálunk kézzel, majd egy kilajozott tepsibe helyezzük őket. Tetejüket megszórhatjuk még egy kevés parmezánnal, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. 200 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük. A recept elkészítését videón is megnézheted itt!

Címkék: , , ,