Lazacos - sajtkrémes lepény

Lazacos - sajtkrémes lepény

Nyomtatás

Hozzávalók:
10 dkg marinált lazacfilé
1 dl extra szűz olívaolaj 
2 gerezd zúzott fokhagyma
5 ek. hajdinaliszt
5 ek. tésztaliszt
3 ek. tápiókakeményítő
1 ek. utifűmaghéj
2 dl víz 
1 tojás
1 tubos natúr krémsajt (kb. 10 dkg)
1,5 dl tejszín
só, bors, friss kapor

A hajdinalisztet, a tésztalisztet és a tápiókakeményítőt valamint az utfűmaghéjat egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az olívaolajat, a vizet és a tojást. Az egészet lágy tésztává gyúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe lapítgatjuk olajos kézzel, jó vékonyra. 5 percre berakjuk magában 250 fokon elősütni, így ropogósabb lesz, mielőtt eláztatná a feltét.

A tejszínhez hozzákeverjük a krémsajtot és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan rákenjük a tésztára. Rászórjuk a kaprot és a marinált lazacfilét apró darabkákban. Újabb 15 percig sütjük, 200 fokon a feltétekkel együtt. Ha elkészült, a tetejére friss rukkolát szórhatunk. 

Címkék: ,