Lazacos - sajtkrémes lepény

    Lazacos - sajtkrémes lepény

    Hozzávalók:
    10 dkg marinált lazacfilé
    1 dl extra szűz olívaolaj 
    2 gerezd zúzott fokhagyma
    5 ek. hajdinaliszt
    5 ek. tésztaliszt
    3 ek. tápiókakeményítő
    1 ek. utifűmaghéj
    2 dl víz 
    1 tojás
    1 tubos natúr krémsajt (kb. 10 dkg)
    1,5 dl tejszín
    só, bors, friss kapor

    A hajdinalisztet, a tésztalisztet és a tápiókakeményítőt valamint az utfűmaghéjat egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az olívaolajat, a vizet és a tojást. Az egészet lágy tésztává gyúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe lapítgatjuk olajos kézzel, jó vékonyra. 5 percre berakjuk magában 250 fokon elősütni, így ropogósabb lesz, mielőtt eláztatná a feltét.

    A tejszínhez hozzákeverjük a krémsajtot és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan rákenjük a tésztára. Rászórjuk a kaprot és a marinált lazacfilét apró darabkákban. Újabb 15 percig sütjük, 200 fokon a feltétekkel együtt. Ha elkészült, a tetejére friss rukkolát szórhatunk. 

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube