Ropogós, fokhagymás scampi

Ropogós, fokhagymás scampi

Nyomtatás

Hozzávalók:
20 dkg pucolt nyers vagy fagyasztott scampi 
1 dl extra szűz olívaolaj 
4 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors, petrezselyem

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Egy percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rákokat és sózzuk, borsozzuk. Kb. 10 percig pirítjuk, amíg a rákok rózsaszínűek lesznek és picit lepirulnak. 

Ez egy nagyon gyors és könnyű vacsora, gluténmentes pirítóssal tálaljuk és tunkoljuk ki a finom fokhagymás szaftot. Aki lecserélné másra a pirítóst, helyettesítse főtt quinoával vagy szedje a ki a rákokat a serpenyőből és dobjon egy kevés aprított zöldséget bele, amit 5 perc alatt pirítson le a szaftban. Bármelyiket választjuk, egy laktató és egészséges ételt kapunk percek alatt! 

Címkék: , , , ,