Tilápiafilé spárgával

Tilápiafilé spárgával

Nyomtatás

Hozzávalók:
20 dkg tilápia filé 
30 dkg zöldspárga
kevés olívaolaj vagy vaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors

A spárgát sós lobogó vízbe tesszük 5 percre. Ezután kivesszük és hiretelen lehűtjük hideg vízben, hogy roppanós maradjon. Félretesszük, amíg elkészítjük a halat. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, és beletesszük a zúzott fokhagymát. Egy-két percig pirítjuk, majd utána belehelyezzük a tilápiafile szeleteket. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát a halnak, majd megforgatjuk a serpenyőben. Összesen 8-10 percig sütjük, majd kivesszük a serpenyőből. Adunk még hozzá egy kevés vajat és megforgatjuk benne a spárgát is. Mindkettőt tányérokra szedjük, a tetejét még frissen őrölt borssal megszórjuk. Villámgyors, egészséges megoldás rohanó hétköznapokra. 

Címkék: , , , ,