Halas sültrizs

Tőkehalas sült rizs

Nyomtatás

Hozzávalók:
15 dkg tőkehal filé
10 evőkanál főtt rizs
1 kisebb csokor korianderzöld
1-2 levél kínai kel
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 egész tojás
4 evőkanál gluténmentes szójaszósz
só, bors, chili
2 evőkanál szezámagolaj vagy extra szűz olívaolaj
1 evőkanál barnacukor

A tőkehalat vágd apróbb kockákra. A kínai kel leveleket pedig vágd nagyon apró csíkokra. A szójaszószt keverd össze a barnacukorral, adj hozzá 1/2 teáskanál chilipelyhet, vagy ízlés szerint akár többet. Ebbe tedd bele a kockázott tőkehalat és hagyd néhány percig állni. Egy mélyfalú serpenyőben hevítsd fel a szezámagolajat, add hozzá a zúzott fokhagymát és a kínai kelt. Enyhén, sózd, borsozd meg, majd néhány másodperc alatt forgatsd át. Add hozzá a szószos tőkehalat és sütsd át, amíg a hal meg nem puhul és a kicsit le nem pirul. Ezután lassan csurgatsd rá a felvert tojást és hirtelen keverd át. Add hozzá a főtt rizst is és néhány másodpercig, magas hőfokon pirítsd át az egészet. Végül add hozzá az apróra vágott koriander zöldet is és forgatsd át mégyegyszer. Tálaláskor használj merőkanalat vagy kis kerek tálkát, amibe belekanalazod a sültrizst, majd kifordítod egy tányérra. Adhatsz hozzá lime vagy citrom levet. 

Címkék: , , ,