Lazacnyárs

Zöldséges lazac nyárs

Nyomtatás

Hozzávalók:
4 szelet lazacfilé (kb. 20 dkg)
1 db sárga kaliforniai paprika
1 közepes padlizsán
1 nagyobb fej vöröshagyma vagy fehérhagyma
3-4 ág friss kakukkfű
só, bors, chili
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
6-8 db bambuszpálcika nyársnak

A lazacot vágd közepes kockákra és tedd egy tálba. A kakukkfű ágakról szedd le a leveleket és szórd a lazacra, majd sózd és borsozd meg alaposan. Ezután pucold meg a hagymát, vágd félbe, majd újból félbe és így szedd kisebb darabokra. A padlizsánt vékonyan karikázd fel, majd a szeleteket vágd négy felé. A paprikából pedig vádj hasábokat és ezeket vágd 2-3 darabkára. A zöldségeket is keverd a lazachoz, add hozzá az olívaolajat és kevés chilit is. Egy kevés sót is adhatsz hozzá még. Keverd össze az egészet, hogy kicsit összeérjenek az ízek, majd húzd nyársra. Egy kocka lazac közé mindig kerüljön 2 féle zöldség. Végül 10-15 perc alatt lassú tűzön grillezd. Ügyelj arra, hogy a hal átsüljön, de ne száradjon ki teljesen. Kapros-tejszínes öntettel kínálhatod. 

Címkék: , , ,