Tengeri sügérfilé

Tengeri sügérfilé édesburgonya pürével

Nyomtatás

Hozzávalók:
2 szelet bőrös tengeri sügérfilé
4 gerezd fokhagyma
2 nagyobb batáta/édesburgonya
friss saláta vagy zöldség a díszítéshez
1 dl tejszín vagy rizstejszín
só, bors, chili
2 evőkanál extra szűz olívaolaj

Az édesburgonyákat hámozzuk meg és vágjuk kockákra. Enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd szűrjük le és a tejszínnel együtt botmixerrel pürésítsük simára. A végén adhatunk hozzá egy kevés chilit. A fokhagyma gerezdeket szeleteljük fel vékonyra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat és szórjuk rá a szeletelt fokhagymát. Egy perc múlva helyezzük rá a tengeri sügér filéket és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A halat süssük 7-10 percig közepes lángon, majd tálalhatjuk az édesburgonypürével. Díszítésként friss salátát , szeletelt kaliforniai paprikát, vagy akár további párolt zöldségeket adhatunk hozzá.

Címkék: , , ,