Pisztráng

Pisztráng vele sült zöldségekkel

Nyomtatás

Hozzávalók:
2 egész pisztráng
4 szál közepes sárgarépa
10 gerezd fokhagyma
6 szem kisebb (új)burgonya
2 kápiapaprika
4 közepes ág rozmaring
só, bors
4 evőkanál extra szűz olívaolaj

A sárgarépát pucoljuk meg, és az újburgonyát alaposan mossuk meg, majd mindkettőt vágjuk nagyobb darabokra. Egy párolóedényben puhítsuk őket 10 percig, vagy ha nincs ilyenünk, akkor csak enyhén sós vízben főzzük elő a zöldségeket félpuhára. Az egész pisztrángok hasát vágjuk fel, vegyük ki a belsőségeket (bár boltokban már eleve így lehet csak kapni) és tegyünk mindegyik hasába 5-5 gerezd fokhagymát és egy ág rozmaringot. Ezután kívülről alaposan sózzuk be és borsozzuk meg a halakat. Vegyünk 2 nagyobb darab alufóliát, halmozzuk rá a feldarabolt és előpárolt burgonyát, sárgarépát elosztva, majd tegyünk mindegyikre egy pisztrángot és szeleteljünk mindegyik csomaghoz 1 kápia paprikát és tegyünk mellé egy ág rozmaringot. A zöldségeket még enyhén sózzuk, borsozzuk, majd csurgassunk 2 evőkanálnyi extra szűz olívaolajat mindegyik adaghoz. Zárjuk le az alufóliacsomagokat és egy tűzálló tepsiben tegyük a sütőbe, 200 fokon, 20 percre. Eután nyissuk fel a csomagokat és további 5 percig pirítsuk a tetejét. 

Kitűnő zamatos halétel, mennyei illatokkal akár gyors hétköznapi vacsorának is!

Címkék: , , ,