Citromos lazac steak

Citromos lazac steak friss salátával

Nyomtatás

Hozzávalók:
4 közepes szelet  lazacfilé
4 egész citrom
2 fej lilahagyma
só, bors
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál dijoni mustár
1 egész avokádó
2 teáskanál méz
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 közepes paradicsom
1 fej római saláta (vagy zacskós, előmosott)
2 közepes szál sárgarépa

A citomokat alaposan mossuk meg és karikázzuk fel. A nagyobbik fej lilahagymát is szeleteljük fel. A lazacokat sózzuk be és borsozzuk meg, majd egy tepsibe tegyünk szilikonos sütőpapírt és helyezzük rá a lilahagyma szeleteket és rá a citromkarikákat. Erre helyezzük a lazac szeleteket szorosan egymás mellé, majd a tetejükre újra citromkarát és lilahagyma szeleteket. Ezt fedjük le alufóliával és tegyük a sütőbe 200 fokon, 15 percre. Közben elkészíthetjük a salátát: a sárgarépát nagylyukú reszelőn reszeljük le. A másik lilahagymát valamint az avokádót vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel. A salátát mossuk meg és szedjük apró darabokra. A paradicsomokat pedig vájuk vékony cikkekre. A fehérborecetet, a mustárt és a mézet keverjük simára 2 evőkanál olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután keverjük össze az öntetet a salátával, ez lesz a köret. Ha a lazac átpárolódott a sütőben, vegyük ki és forrósítsunk fel egy kevés olíva olajat egy serpenyőben és a lazac szeleteket (citrom és hagyma nélkül) pirítsuk meg rajta. Fontos, hogy magas hőfokon csináljuk, hogy éppen csak kérget kapjon a lazac és ne süssük szárazra. Az előbb elkészített friss avokádós salátával tálaljuk. 

Címkék: , , ,