Citromos lazac steak

    Citromos lazac steak friss salátával

    Hozzávalók:
    4 közepes szelet  lazacfilé
    4 egész citrom
    2 fej lilahagyma
    só, bors
    1 evőkanál fehérborecet
    1 teáskanál dijoni mustár
    1 egész avokádó
    2 teáskanál méz
    3 evőkanál extra szűz olívaolaj
    2 közepes paradicsom
    1 fej római saláta (vagy zacskós, előmosott)
    2 közepes szál sárgarépa

    A citomokat alaposan mossuk meg és karikázzuk fel. A nagyobbik fej lilahagymát is szeleteljük fel. A lazacokat sózzuk be és borsozzuk meg, majd egy tepsibe tegyünk szilikonos sütőpapírt és helyezzük rá a lilahagyma szeleteket és rá a citromkarikákat. Erre helyezzük a lazac szeleteket szorosan egymás mellé, majd a tetejükre újra citromkarát és lilahagyma szeleteket. Ezt fedjük le alufóliával és tegyük a sütőbe 200 fokon, 15 percre. Közben elkészíthetjük a salátát: a sárgarépát nagylyukú reszelőn reszeljük le. A másik lilahagymát valamint az avokádót vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel. A salátát mossuk meg és szedjük apró darabokra. A paradicsomokat pedig vájuk vékony cikkekre. A fehérborecetet, a mustárt és a mézet keverjük simára 2 evőkanál olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután keverjük össze az öntetet a salátával, ez lesz a köret. Ha a lazac átpárolódott a sütőben, vegyük ki és forrósítsunk fel egy kevés olíva olajat egy serpenyőben és a lazac szeleteket (citrom és hagyma nélkül) pirítsuk meg rajta. Fontos, hogy magas hőfokon csináljuk, hogy éppen csak kérget kapjon a lazac és ne süssük szárazra. Az előbb elkészített friss avokádós salátával tálaljuk. 

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK

    gluttube