Csiperkés karfiolkrémleves kölessel

Csiperkés karfiolkrémleves kölessel

Nyomtatás

Hozzávalók:
1/2 fej karfiol rózsákra szedve
10 dkg csiperke gomba
1/2 fej vöröshagyma 
1 liter zöldségalaplé
só, bors, petrezselyem
1 dl tejszín
10 dkg köles 

 A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, pirítjuk. Hozzádajuk a szeletelt csiperkét, sózzuk, borsozzuk. Néhány percig együtt pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet is, majd felöntjük az egy liter alaplével. Beletesszük a karfiolt is és együtt főzzük, amíg a karfiol megpuhul. Ezután botmixerrel simára turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt is, és együtt főzzük még néhány percig. A kölest, külön, sós vízben kifőzzük, és a végén beletesszük a levesbe. 

Címkék: , ,