Mediterrán húsgombócleves

Mediterrán húsgombócleves

Nyomtatás

Hozzávalók:
20 dkg darált sertés vagy pulykahús
2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa
1/2 fej vöröshagyma 
1/2 liter zöldségalaplé
1 tojás
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
5 dl paradicsompüré
só, bors, 
oregánó, bazsalikom
1 evőkanál gluténmentes keményítő vagy rizsliszt

 A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, pirítjuk. Ezután hozzádajuk a meghámozott és felkockázott sárgarépát és fehérrépát. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk egy kevés szárított oregánót és bazsalikomot. Felöntjük a paradicsomlével és az alaplével. Együtt főzzük addig amíg a zöldségek kissé megpuhulnak. Közben elkészítjük a húsgombócokat: a húst, a tojással és a zsemlemorzsával, kevés sóval és borssal összedolgozzuk. Vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk belőle. A levest besűrítjük: a keményítőhöz kiveszünk egy kevés levet a levesből, és csomómentesre keverjük. Lassanként hozzákeverjük a leveshez. Ha a leves kissé besűrűsödött, beletesszük a nyers húsgombócokat és lassú tűzön addig főzzük tovább, amíg a gombócok feljönnek a leves tetejére. Reszelt sajttal tálalva még gazdagabbá tehetjük!

Címkék: ,