Mediterrán húsgombócleves

    Mediterrán húsgombócleves

    Hozzávalók:
    20 dkg darált sertés vagy pulykahús
    2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa
    1/2 fej vöröshagyma 
    1/2 liter zöldségalaplé
    1 tojás
    1 gerezd zúzott fokhagyma
    3 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
    5 dl paradicsompüré
    só, bors, 
    oregánó, bazsalikom
    1 evőkanál gluténmentes keményítő vagy rizsliszt

     A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, pirítjuk. Ezután hozzádajuk a meghámozott és felkockázott sárgarépát és fehérrépát. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk egy kevés szárított oregánót és bazsalikomot. Felöntjük a paradicsomlével és az alaplével. Együtt főzzük addig amíg a zöldségek kissé megpuhulnak. Közben elkészítjük a húsgombócokat: a húst, a tojással és a zsemlemorzsával, kevés sóval és borssal összedolgozzuk. Vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk belőle. A levest besűrítjük: a keményítőhöz kiveszünk egy kevés levet a levesből, és csomómentesre keverjük. Lassanként hozzákeverjük a leveshez. Ha a leves kissé besűrűsödött, beletesszük a nyers húsgombócokat és lassú tűzön addig főzzük tovább, amíg a gombócok feljönnek a leves tetejére. Reszelt sajttal tálalva még gazdagabbá tehetjük!

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube