Málnakrémleves levendulahabbal

Málnakrémleves levendulahabbal

Nyomtatás

Hozzávalók:
25 dkg málna (lehet fagyasztott is)
5 dkg cukor
1/2 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
5 dl víz
2 dl tej
3-4 darab fahéj, 2 szem egész szegfűszeg
100 g mascarpone
2 dl habtejszín
2-3 csepp levendulaolaj
2 evőkanál porcukor

A málnát megmossuk és beletesszük egy edénybe, hozzáadjuk a cukrot, a vizet, a fahéj darabokat és a szegfűszeget. Elkezdjük felforralni. Közben a fél csomag pudingport csomómentesre keverjük a tejjel. Kb. 10 percig forraljuk a málnát a vízzl, amikor lassan hozzákeverjük  a pudingporos keveréket. Ezután még néhány percig forraljuk, majd levesszük a tűzről és egy szitán átszürjük, átpaszírozzuk a levest. Így nem kerülnek bele a magok és  a darabos fűszerek. Ha leszűrtük a levest, hűtőbe tesszük egy órára. 

A levendulahabhoz egy tálba tesszük a mascarponét, a habtejszínt valamint a porcukrot és cseppentünk hozzá 3 csepp levendulaolajat. Az egészet kemény habbá verjük és szintén hűtőbe tesszük. A levest hidegen, levendulahabbal tálaljuk.

Címkék: , ,