Gluténmentes grízgaluska leves

Gluténmentes grízgaluska leves

Nyomtatás

Hozzávalók:
1 fej hagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa (feldarabolva)
1 szál fehérrépa (feldarabolva)
3 liter húsleves alaplé
apróra vágott petrezselyem
1 ek. olívaolaj, só, bors
1 tojás
4 ek. kukoricadara

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, petrezselymet, majd a sárgarépát és a fehérrépát. Néhány percig pároljuk, majd felöntjük az alaplével és együtt főzzük. A kukoricadarát elkeverjük a tojással, adunk hozzá sót, borsot, kevés petrezselymet és állni hagyjuk (ha szükséges adjunk hozzá még egy tojást, inkább legyen folyékony állagú). Amikor a zöldségek megpuhultak és a gríz is megdagadt (már könnyen formázható és nem folyékony állagú), a galuskákat evőkanállal a levesbe szaggatjuk óvatosan. Pár percig együtt főzzük, majd levesszük a tűzről és tálalhatjuk. 

Címkék: , , , ,