Gluténmentes grízgaluska leves

    Gluténmentes grízgaluska leves

    Hozzávalók:
    1 fej hagyma apróra vágva
    1 gerezd fokhagyma
    2 szál sárgarépa (feldarabolva)
    1 szál fehérrépa (feldarabolva)
    3 liter húsleves alaplé
    apróra vágott petrezselyem
    1 ek. olívaolaj, só, bors
    1 tojás
    4 ek. kukoricadara

    Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, petrezselymet, majd a sárgarépát és a fehérrépát. Néhány percig pároljuk, majd felöntjük az alaplével és együtt főzzük. A kukoricadarát elkeverjük a tojással, adunk hozzá sót, borsot, kevés petrezselymet és állni hagyjuk (ha szükséges adjunk hozzá még egy tojást, inkább legyen folyékony állagú). Amikor a zöldségek megpuhultak és a gríz is megdagadt (már könnyen formázható és nem folyékony állagú), a galuskákat evőkanállal a levesbe szaggatjuk óvatosan. Pár percig együtt főzzük, majd levesszük a tűzről és tálalhatjuk. 

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube