Sárgarépás vöröslencse krémleves

Sárgarépás vöröslencse krémleves

Nyomtatás

Hozzávalók:
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa (feldarabolva)
1 tk. római kömény
25 dkg vöröslencse
3 ek. paradicsompüré
2-3 ek. olívaolaj
só, bors, chili (ízlés szerint)

A hagymát felkockázzuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a fűszereket és a feldarabolt sárgarépát és a paradicsompürét. Pár percig pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és hozzáadjuk a vöröslencsét is. Együtt puhára főzzük, majd a végén leturmixoljuk. Kiváló vegán étel, de aki nem bírja hús nélkül, egy kevés pirított bacon kockával még tartalmasabb fogássá teheti. Vegánok párolt hajdinával tehetik még gazdagabbá a levest. 

Címkék: , , , , ,