Hozzávalók:
1 közepes kanadai sütőtök (kb. 1,5 kg-os)
1 kisebb fej fehér hagyma
2 gerezd fokhagyma
4-5 szem erdei gomba vagy barna csiperke
2 dl fehérbor
1 l húsleves alaplé (lehet kockából is csak figyeljünk oda, hogy gluténmentes leveskocka legyen)
1 dl növényi tejszín (legjobb a rizstejszín, de ha nem vagy érzékeny rá használhatsz hagyományos tejszínt is)
0,5 dl extra szűz olívaolaj
só, bors
1 egész szerecsendió
30 dkg szeletelt bacon
A sütőtököt hámozd meg és szedd ki a magokat belőle, majd darabold fel közepes kockákra. A fokhagymát és a fehér hagymát vágd apró kockákra és kevés olívaolajon kezd el pírítani egy nagyobb fazékban. Add hozzá a kockára vágott sütőtököt és pirítsd/párold együtt néhány percig. Közben alaposan sózd meg és borsozd meg. Öntsd rá a fehérbort és párold 1-2 percig, majd öntsd fel az alaplével. Főzd együtt 10 percig, majd ha a sütőtök megpuhult vedd le a tűzről és botmixerrel turmixold simára. Ezután tedd vissza a tűzre és add hozzá a tejszínt, reszeld bele a szerecsendió felét, és szükség esetén sózd és borsozd meg.
A bacont vágd apró csikokra, kockákra és egy sepenyőben pirítsd meg teljesen ropogósra. Ha elkészült szedd ki a bacon darabkákat és a serpenyőből öntsd le a visszamaradt zsiradék felét. Ebbe tedd bele a megmosott, darabolt gombákat és pár perc alatt pirítsd meg őket. Közben enyhén sózd, borzosd meg őket. A levest szedd ki tányérokba, és halmozz rá a pirított gombákból és a baconből. A tetejére reszelhetsz még frissen szerecsendiót.