Medvehagyma krémleves

    Medvehagyma krémleves

    Hozzávalók:
    4 szem közepes burgonya
    1 nagyobb fej vöröshagyma
    1 nagy csokor medvehagyma
    1 l húsleves alaplé (lehet kockából is csak figyeljünk oda, hogy gluténmentes leveskocka legyen)
    1 dl növényi tejszín (legjobb a rizstejszín, de ha nem vagy érzékeny rá használhatsz hagyományos tejszínt is)
    2 evőkanál extra szűz olívaolaj
    só, bors

     A vöröshagymát vágd apróbb kockákra és az olívaolajon kezdd el párolni. A burgonyákat mosd meg és darabold fel kisebb kockákra, majd add a hagymához párolódni. Alaposan sózd meg és borsozd meg, majd add hozzá a megmosott és felszeletelt medvehagymát is. Együtt párold lassú tűzön 2-3 percig, majd öntsd fel a húslevesalaplével és főzd addig amíg a burgonya meg nem puhul. Ha elkészült vedd le a tűzről és botmixerrel turmixold le teljesen krémesre. Ezután add hozzá a tejszínt és forralj még rajta egyet. Ha szükséges sózd és borsozd még. 

    Pirított fenyőmagot szórhatsz a tetejére vagy kanalazhatsz rá egy kevés tejfölt/növényi tejszínt.

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube