Hozzávalók:
4 szem közepes burgonya
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 nagy csokor medvehagyma
1 l húsleves alaplé (lehet kockából is csak figyeljünk oda, hogy gluténmentes leveskocka legyen)
1 dl növényi tejszín (legjobb a rizstejszín, de ha nem vagy érzékeny rá használhatsz hagyományos tejszínt is)
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
só, bors
A vöröshagymát vágd apróbb kockákra és az olívaolajon kezdd el párolni. A burgonyákat mosd meg és darabold fel kisebb kockákra, majd add a hagymához párolódni. Alaposan sózd meg és borsozd meg, majd add hozzá a megmosott és felszeletelt medvehagymát is. Együtt párold lassú tűzön 2-3 percig, majd öntsd fel a húslevesalaplével és főzd addig amíg a burgonya meg nem puhul. Ha elkészült vedd le a tűzről és botmixerrel turmixold le teljesen krémesre. Ezután add hozzá a tejszínt és forralj még rajta egyet. Ha szükséges sózd és borsozd még.
Pirított fenyőmagot szórhatsz a tetejére vagy kanalazhatsz rá egy kevés tejfölt/növényi tejszínt.