Tejszínes cukkinikrémleves

Tejszínes cukkinikrémleves

Nyomtatás

Hozzávalók:
2 közepes cukkini
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
1 l húsleves alaplé (lehet kockából is csak figyeljünk oda, hogy gluténmentes leveskocka legyen)
1 dl növényi tejszín (legjobb a rizstejszín, de ha nem vagy érzékeny rá használhatsz hagyományos tejszínt is)
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
só, bors

 A vöröshagymát, fokhagymát vágd apróbb kockákra és az olívaolajon kezdd el párolni. A cukkinit mosd meg és darabold fel kisebb kockákra, majd add a hagymához párolódni, pirulni. Alaposan sózd meg és borsozd meg a zöldségeket és szórd rá a felszeletelt petrezselyemzöldet. Együtt párold lassú tűzön addig amíg a cukkini kissé átpuhul. Figyelj azonban arra, hogy még éppen ropogós maradjon. Ezután öntsd fel a húslevesalaplével és főzd további 5 percig, majd vedd le a tűzről és botmixerrel turmixold le teljesen krémesre. Ezután add hozzá a tejszínt és forralj még rajta egyet. Ha szükséges sózd és borsozd még. 

Ha maradt otthon néhány szelet gluténmentes kenyér, vágd kockákra és kevés olívaolajon vagy csak üres teflonserpenyőben pirítsd át majd szórd a leves tetejére.

Címkék: , , ,