Mentás zöldborsókrémleves

    Mentás zöldborsókrémleves

    Hozzávalók:
    50 dkg friss zöldborsó vagy 20 dkg száraz felezett zöldborsó (zacskóban kapható nagyobb hipermarketekben)
    1 kisebb fej vöröshagyma
    1 szál fehérrépa
    1 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál barnacukor
    1 dl rizstejszín
    1 db gluténmentes leveskocka
    2 evőkanál extra szűz olívaolaj
    5 dl víz
    só, bors
    15 db friss mentalevél

     A borsót fejtsük ki, vagy ha száraz felezett zöldborsóval dolgozunk, akkor áztassuk be egy éjszakára bő vízbe. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra a fehérrépával együtt. Egy edényben kezdjük el pirítani a vöröshagymát az olívaolajon, majd adjuk hozzá a feldarabolt fehérrépát és a gerezd fokhagymát. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Morzsoljuk bele a leveskockát és adjuk hozzá a zöldborsót vagy a leszűrt felezett zöldborsót. Öntsük fel fél liter vízzel. Főzzük addig amíg a zöldborsó meg nem puhul, majd adjuk hozzá a mentaleveleket és a barnacukrot. További 5 percig főzzük, majd botmixerrel turmixoljuk teljesen simára. Ezután adjuk hozzá a rizstejszínt vagy sima tejszínt és főzzük fel. Ha szükséges sózzuk vagy borsozzuk még. Télen melegen, kevés chilivel - nyáron pedig lehűtve remek vacsorapótló amit érdemes "megfejelni" egy kevés fetasajt morzsával vagy tejszínhabbal a tetején.

     

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube