Hozzávalók:
10 dkg pucolt garnéla
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
3 gerezd fokhagyma
1 marék friss csiperkegomba (egészben, vagy szeletelve)
1 dl kókusztejszín
1 db gluténmentes leveskocka
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
5 dl víz
só, bors, chili
A sárgarépát és a fehérrépát nagylukú reszelőn reszelt le. A fokhagymát szeleteld fel. Egy edénybe hevítsd fel az olívaolajat, majd hozzá a fokhagymát, sárgarépát, fehérrépát és a gombát. Enyhén sózd meg és borsozd meg és közepes lángon párold néhány percig. Ezután add hozzá a chilit, ízlés szerint. Keverd át néhányszor és add hozzá a garnélákat is pirulni. Néhány perc kevergetés után öntsd fel az egészet fél liter vízzel és add hozzá a leveskockát. További 15 percig közepes lángon főzd össze az egészet, majd a végén add hozzá a kókusztejszínt. Egyszer forrald fel ezután és már kész is. Gluténmentes pirítóssal, de önmagában is laktató vacsora!