Gluténmentes gazpacho

Gluténmentes gazpacho

Nyomtatás

Hozzávalók:
6 szem friss közepes paradicsom
1/2 kígyóuborka
1 közepes zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
1/2 piros kaliforniai paprika
10 dkg maradék szikkadt vagy száraz gluténmentes kenyér 
só, bors, kevés chili paprika ízlés szerint (ez utóbbi elhagyható)
1 dl fehérbor ecet
1 dl extra szűz olíva olaj 
3 dl hideg víz

 A gazpacho egy nagyon könnyen elkészíthető hideg leves. Ezért tulajdonképpen csak egy turmixgép vagy egy jobb botmixer kell hozzá. Mielőtt azonban a hozzávalókat beledobálnánk a gépbe, a zöldségeket kockázzuk fel és a paprikából vágjuk ki a magokat, a kenyeret pedig szedjük apró darabokra. Adjuk hozzá a folyadékokat és fűszerezzük kedvünk szerint. Turmixoljuk az egészet annyira pürésre, hogy a paradicsom héja is eltűnjön. Ha valaki nem szereti a paradicsom héját és nincs annyira erős turmixgépe, dobja az egész paradicsomokat lobogó forró vízbe 3-4 percre, amíg megreped a héja és könnyen lehúzhatóvá válik. Csak ezután turmixolja le. Hűtve tárold és fogyaszd ezt a levest, a maradék szikkadt kenyeket kockázd fel és fokhagymás sóban piritsd meg, így ezt a levesre szórhatod vagy friss uborka csíkokkal tálalhatod. 

Címkék: , , ,