Kölesomlett

Petrezselymes-sajtos kölesomlett

Nyomtatás

Hozzávalók:
10 evőkanál főtt köles
3 egész tojás
1 evőkanál kölesliszt
2 teáskanál só
1 nagy csokor friss petrezselyem
10 dkg reszelt sajt (mi a cheddar vagy füstölt sajtra esküszünk!)
bors (ízlés szerint)
1 evőkanál extra szűz olívaolaj


A 3 tojást verd fel egy nagyobb tálban, add hozzá a sót és a borsot. Keverd bele az egy evőkanál köleslisztet és a főtt kölest. A friss petrezselymet vágd apróbbra és keverd bele, majd add hozzá a reszelt sajtot is. Az egészet keverd össze és egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Formálj vizes kanállal egy-két  evőkanálnyi adagokat a masszából és helyezd a serpenyőbe egymástól némi távolságra. Hirtelen sütsd át mindkét oldalát közepes lángon, közben lapáttal kissé lapítsd ki a kölespogácságat. Néhány perc alatt sütsd készre, egészen addig amíg a tojás, ami összetartja átsül benne. Friss tavaszi zöldségekkel isteni!

Címkék: ,