Medvehagymás pogácsa

Gluténmentes medvehagymás pogácsa

Nyomtatás

Hozzávalók:
3 evőkanál kölesliszt
5 evőkanál tápiókakeményítő
5 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
1 evőkanál hajdinaliszt
2 evőkanál utifűmaghéj
2 g gluténmentes porélesztő
1,5 dl meleg tej
1 egész tojás
5 dkg puha vaj
2 szem közepes főtt burgonya áttörve
2 teáskanál só
2 evőkanál sózatlan hántolt napraforgómag
1 nagy csokor medvehagyma zöldje apróra vágva
kevés rizsliszt a nyújtáshoz


A liszteket mérd ki egy nagy tálba és keverd össze a sóval meg a porélesztővel. Ezután add hozzá az összes többi összetevőt -  a tojás kivételével -, és alaposan dolgozd össze. Hagyd pihenni egy órát. Egy nyújtódeszkát szórj meg rizsliszttel és nyújtsd ki rajta a tésztát kb. 2-3 cm vastagra és közepes vagy kicsi pogácsaformával szaggatsd ki. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tedd a pogácsákat és a tetejüket kendd meg a felvert tojással. 180 fokon, 20 percig sütsd. 

 

Címkék: ,