Medvehagymás pogácsa

    Gluténmentes medvehagymás pogácsa

    Hozzávalók:
    3 evőkanál kölesliszt
    5 evőkanál tápiókakeményítő
    5 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
    1 evőkanál hajdinaliszt
    2 evőkanál utifűmaghéj
    2 g gluténmentes porélesztő
    1,5 dl meleg tej
    1 egész tojás
    5 dkg puha vaj
    2 szem közepes főtt burgonya áttörve
    2 teáskanál só
    2 evőkanál sózatlan hántolt napraforgómag
    1 nagy csokor medvehagyma zöldje apróra vágva
    kevés rizsliszt a nyújtáshoz


    A liszteket mérd ki egy nagy tálba és keverd össze a sóval meg a porélesztővel. Ezután add hozzá az összes többi összetevőt -  a tojás kivételével -, és alaposan dolgozd össze. Hagyd pihenni egy órát. Egy nyújtódeszkát szórj meg rizsliszttel és nyújtsd ki rajta a tésztát kb. 2-3 cm vastagra és közepes vagy kicsi pogácsaformával szaggatsd ki. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tedd a pogácsákat és a tetejüket kendd meg a felvert tojással. 180 fokon, 20 percig sütsd. 

     

    Gluténmentes linzer elkészítése

    Hal gluténmentes bundában salátával

    Gluténmentes palacsinta elkészítése

    Nooogluten.hu

    A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

    Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

    Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

    © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
    facebook_page_plugin

    gluttube