Hozzávalók:
1 nagy csokor medvehagyma
250 g vaj
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
A vajat darabold fel apró kockákra. A medvehagymát alaposan mosd meg és szeleteld fel a zöldjét, majd vágd egész apró darabokra. A fokhagymát zúzd össze. A felkockázott vajat egy serpenyőben lassú tűzön kezdd el felolvasztani. Ha felolvadt szórd bele az összes felaprított medvehagymát, a zúzott fokhagymát és add hozzá a sót. Néhány percig kevergetsd lassú tűzön, figyelj, hogy sem a medvehagyma, sem pedig a vaj nem ég meg. Vedd le tűzről és tölsd kisebb üvegedényekbe, majd hagyd hogy kihűljön. Ezután tedd a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. Nemcsak pirítósra kenve, de grillhúsokra vagy grill zöldségekre ráolvadva is remek!