Gluténmentes kakaós csiga

Gluténmentes kakaós csiga

Nyomtatás

Hozzávalók:
5 evőkanál kölesliszt
5 evőkanál tápiókakeményítő
5 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
5 evőkanál gluténmentes tésztaliszt (mi a Mester Család tésztalisztjét használtuk a recepthez)
2 teáskanál utifűmaghéj
1 evőkanál kristálycukor
1 dl langyos tej
1 egész tojás
5 dkg vaj
30 g friss élesztő
10-12 evőkanál barnacukor
10-12 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál olvasztott vaj


A liszteket az utifűmaghéjjal keverd össze egy nagyobb tálban. Morzsold bele a friss élesztőt, add hozzá az egész tojást az 5 dkg vajat és az egy evőkanál cukrot. Öntsd hozzá a langyos tejet és az egészet alaposan gyúrd vagy keverd össze. Nem kell keleszteni, hanem rögtön tedd az egész masszát egy rizsliszttel megszórt deszkára és nyújtsd ki téglalap alakúra, 0,5-1 cm vastagságúra. A tészta felületét kend meg olvasztott vajjal és szórd meg alaposan barnacukorral. Ezután pedig a kakaóporral, majd óvatosan tekerd fel és karikázd fel a tekercset 2 cm vastag szeletekre/csigákra. Egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd óvastosan a tekercseket és 180 fokon, 20 perc alatt sütsd készre. Ha kissé kihűlt, ízlés szerint szórd meg a tetejét porcukorral. 

Az elkészítését megnézheted videón is itt!

 

Címkék: ,