Gluténmentes citromos piskóta

Gluténmentes citromos piskóta natúr joghurttal

Nyomtatás

Hozzávalók:
2 evőkanál kölesliszt
1 evőkanál tápiókakeményítő
3 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
6 evőkanál barnacukor
2 teáskanál utifűmaghéj
1 csomag sütőpor
1 evőkanál meleg víz
3 egész tojás
1 egész citrom reszelt héja
3 evőkanál darált mandula

A liszteket az utifűmaghéjjal és a sütőporral keverd össze egy nagyobb tálban. A tojások sárgáját és fehérjét válaszd külön. A sárgájához add hozzá a barnacukrot és az egy evőkanál meleg vizet. Gépi habverővel keverd habosra. Ezután apránként adagold hozzá lisztet és keverd simára. Egy másik tálban a tojás fehérjét verd kemény habbá, majd lassanként keverd a másik masszához. Végül óvatosan keverd hozzá a darált mandulát és a reszelt citromhéjat. Szilikonos sütőpapírral bélelt formába vagy tepsibe öntsd a tésztát és 180 fokon 20 percig sütsd. Ha teljesen kihűlt, szeleteld fel.

 

Címkék: ,