Pizzás tekercs

Gluténmentes pizzás csiga

Nyomtatás

Hozzávalók:
5 evőkanál kölesliszt
5 evőkanál tápiókakemyényítő
5 evőkanál GMO mentes kukoricaliszt
5 evőkanál gluténmentes tésztaliszt ( mi a receptnél a Mester Család tésztaliszt keverékét használtuk)
2 teáskanál utifűmaghéj
2 teáskanál cukor
1 dl langyos tej 
3 dkg friss élesztő
1 egész tojás
5 dkg puha vaj
3 dl paradicsompüré
1 teáskanál szárított bazsalikom, ugyanennyi oregánó és só
10 dkg apróra kockázott gépsonka
10 dkg párolt morzsolt kukorica
10 dkg reszelt sajt
1/2 kávéskanál őrölt fekete bors

A liszteket az utifűmaghéjjal keverd össze egy nagyobb tálban. Add hozzá a tojást és a cukrot is, majd morzsold bele a friss élesztőt. Öntsd hozzá a langyos tejet és dologzd a tésztát alaposan össze, puha masszává. Ezután hagyd fél órát pihenni. A paradicsompüréhez keverd hozzá a fűszereket, sót, borsot. Ha eltelt a fél óra, rizsliszttel megszórt deszán nyújtsd téglalap alakúra a tésztát kb 0,5-1 cm vastagra. Kend meg a paradicsomszósszal, szórd rá a felkockázott sonkát, a csemegekukoricát és szórd meg sajttal. Ezután óvatosan tekerd fel hosszában a tésztát, és szeleteld fel a tekercset 1-2 cm vastag karikákra. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire helyezd rögtön a kis tekercseket. Tetejüjet szórd meg reszelt sajttal és 200 fokon sütsd 20 percig. 

Az elkészítését megnézheted videón is itt!

 

Címkék: ,