Gyümölcsös-magvas szuperkása

Gyümölcsös-magvas szuperkása

Nyomtatás

Hozzávalók:
4 evőkanál barnarizskása vagy gluténmentes zabpehely
1 evőkanál chiamag
1 evőkanál köleskása
1 teáskanál utifűmaghéj
1 evőkanál méz
1 evőkanálnyi olajos magvak (dió, kesudió, mandula)
1,5 dl forró víz vagy valamilyen növényi tej (legjobb a mandulatej)
annyi gyümölcs amit meg bírsz enni (eper, banán, málna, vagy bármi ami idénytermés) 

A rizskását összekeverjük a chiamaggal, a köleskásával és az utifűmaghéjjal, majd hozzáöntjük a forró mandulatejet. Add hozzá a mézet is és keverd simára az egészet, pár percet hagyd állni, majd keverd hozzá vagy szórd a tetejére az apróra vágott gyümölcsöket és magvakat. Télen használhatsz fagyasztott bogyós gyümölcsöket is, és ha ezeket belekevered a forró kásába, akkor éppen kiolvadnak mire picit kihűl az egész. Gyorsan elkészül és nagyon tápláló, órákig feltölt energiával!

 

Címkék: , , , ,