Nagyon málna

Nagyon málna

Nyomtatás

Ez pedig jó hír, hiszen nagyon sokan szeretik és most van a szezonja! Egy a probléma: a boltban és a piacon is legalább 700 Ft egy kisebb doboz belőle. Gyors fejszámolással egy négytagú családnál, aki nagyon szereti a málnát ez minimum 2800Ft arra, hogy gyakorlatilag fél perc alatt mindenki beönti a szájába egyszerre az egész dobozzal és kész. Ennyi volt. 

Persze lehet apránként is enni, de őszintén...ki az aki megállja?

Ezért egyik évben a következő fordult meg a fejemben: ha van több féle gyümölcsből "szedd-magad" akkor miért ne lehetne málnából is? Némi keresgélés és telefonálás után meg is találtam a tökéletes helyet! Ha bárkit érdekel, itt találja: katt ide.

Ráadásul bio málnás! Szóval on-the-spot mosás nélkül habzsolhatod. Hozzáteszem autóval mentünk és simán elmentünk az ültetvény mellet vagy háromszor, mert egy sima susnyásnak néztük, de nem! Isteni málnára lehet ott bukkanni, és úgy voltunk vele, hogy Nagyvázsony ide vagy oda, beiktatjuk a málnaszedést egy várnézős hétvégi programba. 6 kg málnát (mondanom sem kell a bolti ár töredékéért) szedtünk, pontosabban, szedtem, ugyanis én szüreteltem a málnát, a gyerekek meg ették a bokorról. Majd amikor elfáradtak a málnaevésben beleszedtek néhány szemet a dobozokba. 

De a lényeg: ennyi málnából sok mindent lehet készíteni azon kívül is, hogy a szánkba borítjuk a sok málnaszemet. :-)

Ezért összegyűjtöttünk Nektek egy kis ízelítőt a legtutibb gluténmentes málnás finomságokból:

Málnakrémleves levendula habbal (gyorsan elkészíthető, hideg, hűs előétel)

Gluténmentes málnahabos szelet (megéri a fáradtságot, és nem csak haladóknak!)

Itt pedig mutatunk néhány videót is, bizonyítékul arra, hogy amilyen könnyűnek tűnik az elkészítés, annyira könnyű is!

Gluténmentes málnás tiramisu

Gluténmentes málnás pite

Sok-sok málnát és szép nyarat kívánunk!!!

Címkék: , , ,