Gluténmentes karácsonyi készülődés

  Gluténmentes karácsonyi készülődés

  A karácsonyi készülődésben fontos szerepet játszik a süteménysütés. Aki nemrég váltott gluténmentes életmódra vagy gluténérzékeny, annak nem biztos, hogy a karácsonyi sütikészítés a legjobb emlékek között szerepel. Amit pikk-pakk összedob az ember búzalisztből, azt már korántsem olyan egyszerű reprodukálni gluténmentes változatban. Az eredmény többszöri próbálkozás után is általában nem az igazi...Vagy túlmorzsálódik, vagy tömény keményítőmassza és már előre tudod, hogy nem érdemes belőle nyugodt szívvel sokat enni, mert simán a dupláját szeded fel karácsonykor, mint egy átlagos sütemény esetében. Mi most szeretnénk kedvet csinálni vagy visszahozni a kedved, hogy újra megpróbálkozz isteni gluténmentes sütemények elkészítésével. Olyanokkal, amiket bátran adhatsz a gyerekeidnek is, mert ízleni fog nekik, egészségesebbek, mint egy "normál" süti és nem kell korlátozni a mennyiséget sem.

  Ne valami paleo és megavegán süteményekre gondolj. Nem vontuk meg a cukrot és az elkészítését is meghagytuk a klasszikus mentén, azonban készen kapható lisztkeverékek helyett, többféle, változatos fehérje, rostdús és alacsonyabb szénhidráttartalmú alapvetően gluténmentes liszteket használtunk. 

  Gyakorlatilag ugyanazt az állagot kapod, és nyugodtan dolgozhatsz a masszákkal, éppen úgy, mint egy hagyományos tésztánál. A legjobb, hogy megmutathatod a gyerekeidnek, és ők maguk is részt vehetnek például a mézeskalács sütésben. Nem fogsz hoppon maradni, nem lesz idegeskedés abból fakadóan, hogy elrontod a gyerek szeme láttára. Ha van bevált helyed, ahol inkább megrendeled magadnak karácsonyra a jól megszokott beiglit, mézeskalácsot stb., akkor is érdemes egy próbát tenned! Hogy miért?

  - Csupán azért, hogy összehasonlítsd az eredményt!

  - Mert pontosan tudod, mi kerül bele és hogyan készül!

  - Sokkal olcsóbb!

  - És végül, mert a te konyhád telik meg finom süteményillattal!

  Akár te magad vagy érintett vagy a környezetedben van olyan aki miatt gluténmentesen kell elkészítened ételeket, itt az ide, hogy belekukkants külön karácsonyi süteményes "gyorstalpalónkra" (amit itt érhetsz el), ahol lépésről-lépésre elsajátíthatod a legnépszerűbb és hagyományos sütemények gluténmentes elkészítését!

  Olyannyira megbízhatsz ezekben a receptekben, hogy teljesen felesleges belőlük gluténest készíteni, mert nem fogják észrevenni a különbséget "gluténfogyasztó" vendégeid sem! 

  Ezzel kívánunk kellemes, sikerélményekben gazdag gluténmentes karácsonyt mindenkinek!

  Gluténmentes linzer elkészítése

  Hal gluténmentes bundában salátával

  Gluténmentes palacsinta elkészítése

  Nooogluten.hu

  A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

  Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

  Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

  © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
  facebook_page_plugin

  gluttube